
محمد امین پور امینی
در این نوشتار، در قالب پرسش و پاسخ، به بررسی برخی مفاهیم و پاسخگویی به برخی شبهات درباره «توسل به ائمه اطهار علیهم السلام» میپردازیم؛ تا با آگاهی و بصیرتی کاملتر، دست توسل به دامان رسول خدا وائمه(علیهم السلام) زنیم، محورهای زیر مورد نظر بوده است:
- توسل یعنی چه؟
- چگونه توسل کنیم؟
- کجا جای توسل است؟
- توسل در سیره مسلمانان چه سابقهای دارد و سرآغاز مخالفت با آن، از کجا بوده است؟
- نظر آیات و روایات درباره توسل چیست؟
- تفاوت توسل با پرستش چیست؟
![]() |
ادامه مطلب | ![]() |
سه شنبه، 6 دي ماه ، 1390 | ![]() |
نظر دهيد! |
به گزارش شیعه آنلاین، خبرنگار این پایگاه خبری؛ با حضور خدمت حضرت آیت الله سید «صادق روحانی» از مراجع تقلید قم، پرسش هایی در مورد زیارت عاشورا مطرح کرد. متن این پرسش ها و پاسخ این عالم ربانی به شرح ذیل است:
پرسش: آداب زيارت عاشورا چيست؟ آيا ابتدا بايد دو رکعت نماز زيارت را بجا آورد و آنگاه زيارت را خواند يا آنکه شيوه ديگرى را بايد در پيش گرفت؟ زيارت نامه کمتر شناخته شده اى هم وجود دارد، آيا هر دو زيارت نامه، نتيجه يکسانى دارند يا خير؟
پاسخ: باسمه جلت اسمائه؛ من ابتدا يکى از زيارت نامه هاى امام على بن ابى طالب عليه السلام را مى خوانم، آنگاه دو رکعت نماز مى گزارم، سپس يک صد بار تکبير مى گويم، آنگاه زيارت عاشورا را مى خوانم، بعد از آن يک صد بار ستمکاران را لعنت مى کنم و يک صد بار سلام و درود مى فرستم، آنگاه دعاى وارده در اين زمينه را مى خوانم، سپس در سجده دعا مى کنم، بعد از آن دو رکعت نماز مى گزارم و آنگاه دعاى علقمه را مى خوانم.
![]() |
ادامه مطلب | ![]() |
يكشنبه، 4 دي ماه ، 1390 | ![]() |
نظر دهيد! |
ابومريم بدو گفت :
- سميه را مى خواهى ؟
ابوسفيان كه سميه را از پيش مى شناخت ، گفت :
- گرچه پستانهاى دراز و شكمى بدبو دارد، ولى بياورش !
ابو مريم سميه را آورد و ابوسفيان با او درآميخت و به زياد آبستن شد. و او را در فراش شوهرش عبيد زاييد. چون زياد بزرگ شد ادب آموخت و سرآمد اقران شد و به كارهاى ديوانى پرداخت . آنگاه عمر بن خطاب او را به منصبى گماشت و زياد نيك از عهده آن برآمد.
![]() |
ادامه مطلب | ![]() |
پنجشنبه، 24 آذر ماه ، 1390 | ![]() |
نظر دهيد! |
س 1432: آيا پرداخت و دريافت پول در قبال نوشتن دعا جايز است؟
ج: دريافت يا پرداخت مبلغى به عنوان اجرت نوشتن دعاهاى وارده اشکال ندارد.
س 1433: دعاهايى که نويسندگان آن ها ادعا مى کنند که در کتاب هاى قديمى دعا نقل شده اند، چه حکمى دارند؟ و آيا اين ادعيه از نظر شرعى معتبر هستند؟ مراجعه به آنها چه حکمى دارد؟
ج: اگر دعاها از ائمه اطهار(عليهمالسلام) نقل و روايت شده باشند و يا مضامين آنها حق باشد، تبرّک جستن به آن ها اشکال ندارد. همانگونه که تبرّک جستن به دعاهاى مشکوک به اين اميد که از معصوم(عليهالسلام) باشند، اشکال ندارد.
س 1434: آيا عمل به استخاره واجب است؟
![]() |
ادامه مطلب | ![]() |
چهارشنبه، 23 آذر ماه ، 1390 | ![]() |
نظر دهيد! |
فلسفه عزاداري حسيني، زنده نگه داشتن اسلام و مکتب اهل بيت( ع) است، اما بعضا بر اثر ورود آسيبها، آفات و تحريفات اين هدف و فلسفه اصلي تا حدودي فراموش و اهداف کاذب ديگري جايگزين آن شده است، سهراب محمودي، طي يادداشتي به آسيب شناسي عزاداري سالار شهيدان امام حسين عليه السلام در برخي مجالس پرداخت.
سلام و درود خدا بر آنهايي که در عزاي سالار شهيدان گريه مي کنند.
متاسفانه در برخي مجالس عزاداري و نحوه تعزيه گرداني و مجلس سينه زني سنتي سالار و سرور شهيدان امام حسين عليه السلام بيشتر به يک مجلس گرداني ظاهري تبديل مي شود و بيم آن مي رود که دلهاي پاک و باصفاي آن عزيزان از دروني کردن شعائر و ارزشهاي عاشورايي فاصله بگيرد و بيشتر روبنايي شود، بگونه اي که فقط به ريتم آهنگ و هارموني نوحه توجه شود تا به عمق مصيبت و دلسوختگي و پاک باختگي در آن.
![]() |
ادامه مطلب | ![]() |
چهارشنبه، 16 آذر ماه ، 1390 | ![]() |
نظر دهيد! |

![]() |